ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ....

Τα Τριπόταμα τους καλοκαιρινούς μήνες έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη νερού, καθώς το κεντρικό υδραγωγείο δεν είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες του χωριού ιδιαίτερα όαν έχει περάσει και ένας χειμώνας όπου δεν υπήρχαν ούτε χιόνια στα βουνά αλλά ούτε και αρκετές βροχές για να τροφοδοτηθούν οι πηγές.
    Παρόλα αυτά, μιλάμε για ένα χωριό το οποίο κάθε άλλο παρά έλλειψη σε νερό θα έπρεπε να έχει αν αναλογιστεί κανείς πως οι πηγές και οι βρύσες που διαθέτουν τα Τριπόταμα από την πάνω Χόζοβα μέχρι και τα πάνω Τριπόταμα, φτάνουν τις 16. 
    Δε μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθούν αυτά τα νερά και ανάλογα με την ποιότητα τους αλλά και την ποσότητα που έχει η κάθε πηγή, να γίνουν  νέα υδραγωγεία όπου θα παρέχουν στους κατοίκους νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες. Καθώς όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι κάτοικοι στα χωρία τη καλοκαιρινή περίοδο καλλιεργούν τα δικά τους μποστάνια και τους κήπους άρα χρησιμοποιούν το ίδιο νερό και για άρδευση πέρα από ύδρευση. 
    Λύσεις υπάρχουν, το πρόβλημα είναι πως δεν ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα και έτσι κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας πετυχημένος αντιδήμαρχος με καταγωγή από τα Τριπόταμα

Εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στην περιοχή της Αροανίας και των Παϊων

Ανοίγει ο παλιός δημόσιος δρόμος Tριπόταμα-Λιβαρτζινό