ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΗΡΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ

 


1. Εσωτερικοί δρόμοι στα πλαίσια ενός νέου οικιστικού σχεδίου για την κοινότητα Ψωφίδας- Τριποτάμων.

Δημιουργία τοπικού πολεοδομικού σχεδίου για τουριστική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Για αυτό έχει επιλεγεί ένα καταπληκτικό μέρος της περιφέρειάς μας (έχει έλθει σέ συνεννόηση με τούς περισσότερους ιδιοκτήτες περίπου 77 στρέμματα) για αυτό το σκοπό. 

Στα πρός χρήση ακίνητα θά δημιουργηθεί ένα: 

Πρότυπο πράσινο παραδοσιακός οικισμός 

"ΠΈΤΡΑ και ΞΥΛΟ"

Στόχος είναι στον οικισμό αυτό να γίνουν 140 και πλέον τουριστικές παραδοσιακές κατοικίες για: τουριστικά καταλύματα,  γηγενείς κατοικίες, για απόδημους και λοιπούς επενδυτές.

Μέ τήν πρόταση αυτή ό τόπος μας θά πάρει τεράστια οικονομική ανάπτυξη, θά δημιουργηθεί μεγάλη κινητικότητα στους νέους ανθρώπους νά παραμείνουν στο τόπο τους. 


2. Υλοποίηση Του τμήματος από το μονοπάτι τόποι μύθοι και άθλοι του Ηρακλή που περνάει από τα Τριπόταμα Ερύμανθο και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.


Η διαδρομή ξεκινάει από το Πλανητέρου μέχρι την Αρχαία ψωφίδα - Τριπόταμα και είναι χωρισμένη σε τέσσερα τμήματα από του Πλανητέρου μέχρι τον αρχαίο Κλείτωρ.  από τον Κλείτορα μέχρι την άνω Χόβολη.  Από εκεί  μέχρι τις κάτω Σειρές. Και από τις Σειρές μέχρι τα Τριπόταμα. Μια τέτοια διαδρομή θα μπορούσε να προσελκύσει πλήθος περιπατητών και ταυτόχρονα να αναπτύξει και τουριστικά την περιοχή μας στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού. 


3.Διοργάνωση φεστιβάλ river party στον ποταμό Ερύμανθο στα Τριπόταμα.

Το 2007 είχε διοργανωθεί πειραματικά στον ποταμό Ερύμανθο,στα Τριπόταμα, river party.. Σκοπός ήταν η καθιέρωση του σε ετησία βάση.

Ωστόσο παρά την επιτυχία που σημείωσε υπήρχαν δυσκολίες που εμπόδισαν την επανάληψη και την καθιέρωση του .
Παράγοντες που δυσκόλεψαν την διοργάνωση του ήταν η έλλειψη των κατάλληλων  υποδομών ώστε να φιλοξενηθεί όλος ο κόσμος που θα ήθελε να λάβει μέρος.

Η γιορτή αυτή που σχεδιάζεται να έχει διάρκεια μια εβδομάδα θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την τοπική κοινωνία.

Θα συμβάλει στην τόνωση τις τοπικής οικονομίας και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς στα πλαίσια της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού. 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας πετυχημένος αντιδήμαρχος με καταγωγή από τα Τριπόταμα

Εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στην περιοχή της Αροανίας και των Παϊων

Ανοίγει ο παλιός δημόσιος δρόμος Tριπόταμα-Λιβαρτζινό