Μονοπάτια σε όλα τα φυσικά αξιοθέατα των Τριποτάμων

 

Μονοπάτια σε όλα τα φυσικά αξιοθέατα των Τριποτάμων



 

    Το τελευταίο διάστημα στα Τριπόταμα ξεκίνησε μια προσπάθεια από κατοίκους του χωριού, για την ανάδειξη των φυσικών αξιοθέατων. Λιθόκτιστες γέφυρες, βρύσες και πηγές και φυσικά η ομορφιά των τριών ποταμών είναι μερικά από αυτά που έχουν τεθεί σαν προτεραιότητα για τον καλλωπισμό και την ανάδειξη τους . Ήδη έχε ολοκληρωθεί το μονοπάτι της πηγής Βασιλικής-Κατριβά, μια από τις παραποτάμιες διαδρομές η οποία είναι κατά μήκος του Ερύμανθου ποταμού και είναι ήδη προσιτή σε πλήθος περιπατητών.

          Η προσπάθεια αυτή βρίσκει πλέον στο πλάι και το νέο τοπικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Βλάχο Σπήλιο  όπου ήδη έχει δραστηριοποιηθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και έχει σαν στόχο την επέκταση των παραποτάμιων διαδρομών και την επένδυση σε αυτές. Έτσι λοιπόν συνεχίζει με μονοπάτια στον Βροντό, στην Αργυρή Βρύση αλλά και το μονοπάτι από τη σμίξη μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο στα άνω Τριπόταμα παράλληλα του Σειραίου ποταμού, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο και τα τρία ποτάμια χωρίς καμία εξαίρεση.

    Παράλληλα όμως με την διάνοιξη των παραποτάμιων διαδρομών θα γίνει και η κατάλληλη δενδροφύτευση διαφόρων ειδών δέντρων καθώς κρίνεται απαραίτητο μετά την ξηρασία που υπάρχει στα πλατάνια λόγω της ασθένειας. Έτσι θα γεμίσουν ξανά με πράσινο τα ποτάμια και τα μονοπάτια!

    Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι και η τοποθέτηση πινακίδων όπου θα υποδεικνύουν τα μονοπάτια και θα κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση των επισκεπτών.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας πετυχημένος αντιδήμαρχος με καταγωγή από τα Τριπόταμα

Εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στην περιοχή της Αροανίας και των Παϊων

Ανοίγει ο παλιός δημόσιος δρόμος Tριπόταμα-Λιβαρτζινό