Πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης Τριποτάμων από την τοπική κοινότητα και τους ιδιώτες

 


Πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης Τριποτάμων από την τοπική κοινότητα και τους ιδιώτες

Η τοπική κοινότητα Τριποτάμων (αρχαίας Ψωφίδας) έχει μια ζωντανή αγορά  που εξυπηρετεί πολλά γύρω χωριά. Έτσι συγκρατεί δημογραφικά έναν πληθυσμό την ίδια περίοδο που τα υπόλοιπα χωριά φθήνουν. 

Σε σχέση με το περιβάλλον και τους διαθέσιμους πόρους  του οικοσυστήματος  τα 25 χρόνια λειτουργίας των καποδιστριακών δήμων και αργότερα του καλλικρατικού δήμου Καλαβρύτων πολλά ακούσαμε ως υποσχέσεις ανάπτυξης τίποτα δεν είδαμε στην πράξη παρά αποτυχημένες και άστοχες  κινήσεις.

Σήμερα το 2024 καμία σοβαρή πρόταση και μελέτη ανάπτυξης δεν έχουμε δει και ούτε πρόκειται να δούμε με  το δήμο Καλαβρύτων να λειτουργεί με μια λογική η οποία αγνοεί την τοπική κοινωνία και  την ανθρώπινη δυναμική της. Επομένως η μόνη ελπίδα είναι η τοπική κοινωνία να  χαράξει μόνη της  πορεία με καινοτόμους ιδιώτες  που θα επενδύσουν στον ορεινό τουρισμό και τον αγροτουρισμό. Καθώς και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από τις ενεργειακές κοινότητες.

 Έχοντας βάση το περιβαλλοντικό οικοσύστημα του ποταμού Ερυμάνθου μπορεί να δημιουργηθεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο,  βοτανικός και ζωολογικός κήπος, παραποτάμιες διαδρομές. Όλα αυτά με  ήπιες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις  και ενθάρρυνση της κοινωνικής γεωργίας και  κτηνοτροφίας. Μια δημιουργική όαση παραγωγής ποιοτικών προϊόντων με  τοπική ταυτότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας πετυχημένος αντιδήμαρχος με καταγωγή από τα Τριπόταμα

Εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στην περιοχή της Αροανίας και των Παϊων

Ανοίγει ο παλιός δημόσιος δρόμος Tριπόταμα-Λιβαρτζινό