Τοπική Πρωτοβουλία για την ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών πλάι στις όχθες του Ερυμάνθου και των παραποτάμων του

 

Τοπική Πρωτοβουλία για την ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών

πλάι στις όχθες του Ερυμάνθου και των παραποτάμων του

 

Η περιοχή του ποταμού Ερυμάνθου και ιδιαίτερα τα Τριπόταμα έχουν χαρακτηριστεί και καταγραφεί στο διαδίκτυο, εδώ και χρόνια  ως το “Φυσικό πάρκο του ποταμού Ερυμάνθου”.  Ως μνημείο της φύσης συνδεδεμένο με το μύθο του Ηρακλή. Ό ρους που διαβαίνει την αρχαία πόλη της Ψωφίδας.

 

Η επισκεψιμότητα της περιοχής είναι σημαντική αλλά δεν υπάρχει η απαιτούμενη πρόσβαση πλην  από το “μονοπάτι της Βασιλικής” που έγινε πρόσφατα για να περιηγηθούν το φυσικό κάλλος οι επισκέπτες. Οι δημοτικές αρχές  τα τελευταία 25 χρόνια που ανήκουμε στο δήμο  Αροανίας και Καλαβρύτων ποτέ δεν μερίμνησαν ούτε στο ελάχιστο για να δημιουργηθούν αυτές οι ελάχιστες υποδομές ανάδειξης. Ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες για μελέτες στον ποταμό Ερύμανθο που πήγαν στον κάλαθο των άχρηστων. Έτσι  το μόνο που έχουμε να δείξουμε σαν χωριό σε κάποιον επισκέπτη ο οποίος θα αποφασίσει να περιηγηθεί στα μέρη μας, είναι αυτό το μονοπάτι της “Βασιλικής” το οποίο δημιουργήθηκε μετά από   πρωτοβουλία δημοτών.

Η τοπική μας πρωτοβουλία με την υποστήριξη κάθε πατριώτη που αγαπάει τον τόπο του αποσκοπεί  στην άμεση κατασκευή και ανάδειξη όλων των μονοπατιών  πλάι στα ποτάμια μας για να μπορεί κανείς να απολαύσει το φυσικό πάρκο του Ερυμάνθου  που με ελάχιστο κόστος μπορεί να γίνει πασίγνωστο.. Υπάρχει η πρώτη ομάδα που έβαλε το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία.  Είναι ανάγκη να ακολουθήσουν και άλλοι. 

 

Δηλώστε έμπρακτα  με τη συμμετοχή σας  και τη συνδρομή σας στην ανάδειξη  του φυσικού Πάρκου του Ερυμάνθου.

 

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ-  ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας πετυχημένος αντιδήμαρχος με καταγωγή από τα Τριπόταμα

Εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στην περιοχή της Αροανίας και των Παϊων

Ανοίγει ο παλιός δημόσιος δρόμος Tριπόταμα-Λιβαρτζινό